Yhteisö
Ingman Foods
Yhteisö
Ingman Foods
Tallennettuna:
Tunnisteet | http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:finaf:000027132 (finaf) |
---|---|
Lähteet | Komsi, Pauli. Omistamisen taito : perheyritykset kansakunnan rakentajina / Pauli Komsi, Jan Lindström, Seppo Zetterberg, 2002 |
Liittyvät toimijat |
|
Lisätiedot | Hjalmar Ingman ryhtyi ensimmäisenä Suomessa valmistamaan teollisesti viiliä, maalaisjuustoa, smetanaa ja rahkaa. Kauppaa käytiin Helsingin kauppatorilla ja Kauppahallissa. V. 1962 perustettiin tehdas viilituotannolle. Tehdasta laajennettiin joka viides vuosi. 1960-luvulla teki maustettu jugurtti läpimurtonsa. 1978 alettiin jäätelön valmistus teollisesti. Vuonna 1988 Ingman ja Kotisaari fuusioituivat. Vuonna 1991 yritys osti Apetit Pakaste Oy:n Huhtamäeltä ja Ingman Foods Oy Ab:lle valmistui uusi tuotantolaitos ja pääkonttori Sipooseen. Yritys keskittyi maidon jalostukseen. Leipomotoiminta myytiin Fazerille, Apetit ja Frionor pakasteiden markkinointi Lännen Tehtaat Oy:lle. Mehujen ja juomien markkinointi siirrettiin Chymos Juomat OY:lle, jonka osakkaaksi Ingman ryhtyi. Vientiä Venäjälle ja Baltian maihin. Liettuassa on jäätelötehdas. |