Samlingar

Sökningen omfattar allt material i Nationalbibliotekets vetenskapssamling, nationalsamlingen och musikbibliotekets samling

I sökning finns också information om utomstående biblioteks samlingar och digitaliserad material.

En stor del av materialen som ingår i Nationalbibliotekets samlingar finns i det slutna lagret. Du måste logga in i tjänsten med Helka-bibliotekskortets uppgifter.

Det rekommenderade sättet att få material från Nationalsamlingen är beställa dem med ett e-formulär

Databaser

Den här söktjänsten inkluderar följande databaser:

• Helka (gemensamma katalog av Helka-bibliotekar)
  • Fennica (nationalbibliografi)
  • Viola (nationaldiskografi).

I sitt egna blader också:

• internationella artiklar (Primo Central Index, PCI)
  • inhemska artiklar (Arto)
  • Depåbiblioteket (Vaari).

Helka kundregistret

När du skaffar ett bibliotekskort förbinder du dig till Helkabibliotekens användarregler. Samtidigt överförs dina kunduppgifter till Helkas kundregister (registerbeskrivning).

Helka registerbeskrivning

När du använder bibliotekskortet med Nationalbibliotekets söktjänst förutsätter det identifiering. För identifieringen insamlas personuppgifter. Dataskyddsbeskrivning är offentligt tillgängliga på dessa sidan.