Arkiv, minne, glömska : arkiven vid Svenska litteratursällskapet i Finland 1885-2010 - Ekrem, Carola; Gustavsson, Pamela; Korhonen, Mikael; Hakala, Petra (Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland, ISSN 0039-6842, 2014)
Inledning / Mikael Korhonen. Svenska litteratursällskapet i Finland grundas / Petra Hakala. 'Belysandet af vår allmoges andliga lif' : traditionsinsamlingen inom Svenska litteratursällskapet / Carola Ekrem. Insamling av dialekter och ortnamn under 125 år / Pamela Gustavsson. Arkivsamlingarna vid SLS : en spegling av kultursyn och självbild? / Petra Hakala. SLS arkiv mot 2000-talet / Mikael Korhonen.
Keywords: Svenska litteratursällskapet i Finland; Svenska litteratursällskapet i Finland : Folkkultursarkivet; kulttuurijärjestöt; kulttuuriperintö; suomenruotsalaiset; kansanperinne; keräily; kansanrunous; kansanmusiikki; nimistöntutkimus; murteet; suomenruotsi; henkilöhistoria; kulttuurihistoria; kirjallisuudenhistoria; suomenruotsalainen kirjallisuus; kokoelmat; muistiorganisaatiot; historia; arkistot; arkistonhoito; paikannimet; dialektologia; folkloristiikka; kerääjät; kenttätyö; tieteelliset seurat; perinnearkistot; perinteenkeruu; perinteenkerääjät; kielimaantiede; kulturorganisationer; kulturarv; finlandssvenskar; folktradition; samlarverksamhet; folkdiktning; folkmusik; namnforskning; dialekter; finlandssvenska; personhistoria; kulturhistoria; litteraturhistoria; finlandssvensk litteratur; samlingar; minnesorganisationer; arkivvård; ortnamn; dialektologi; folkloristik; insamlare; fältarbete; vetenskapliga samfund; arkiv; traditionsarkiv; traditionsinsamling; traditionsinsamlare; språkgeografi; nimistömaantiede; arkistot : kansanperinne; keruu; Svenskfinland