Kyselytutkimuksen mittarit ja menetelmät - Vehkalahti, Kimmo, 1967- (Helsinki : Tammi, 2008)
Kirja pureutuu sellaisiin tutkimuksen tekemisen vaiheisiin, joihin liittyy tilastotieteen asioita ja käsitteitä. Näitä ovat mittaaminen ja tiedonkeruu sekä aineiston hallinta, muokkaus, kuvaaminen ja analysointi tilastollisilla menetelmillä. Pääpaino on kyselytutkimuksessa, jota nykyisin hyödynnetään eri muodoissa useilla aloilla. Kirja sopii yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille sekä tutkimuslaitosten ja yritysten asiantuntijoille. Kirjasta on hyötyä erityisesti lomakepohjaisten kyselyjen suunnittelussa ja toteuttamisessa, mutta myös näissä käytettävien tilastollisten menetelmien ymmärtämisessä ja tulosten tulkinnassa. Kirjassa korostuu käytäntö: miten näitä asioita oikeasti tehdään, mitä kannattaa tietää ja mitä on kulloinkin järkevää olettaa. Selkeä lähestymistapa, konkreettiset esimerkit ja kuvat auttavat ymmärtämään monesti vaikeiksi koettuja asioita uudella, tuoreella tavalla.
Johdanto -- Mittaus ja tiedonkeruu -- Aineiston esikäsittely -- Aineiston tiivistäminen -- Havaintojen vertailu -- Aineiston ryhmittely -- Ryhmien visualisointi -- A. Ohjelmistot ja dokumentointi.
Hc2023A
Hc2023A
Hc2023A
Sisältää bibliografisia viitteitä ja hakemiston.
Keywords: Data Collection -- methods; Research Design; Statistics as Topic -- methods; Surveys and Questionnaires; analyysi; kvantitatiivinen tutkimus; kyselytutkimus; menetelmät; metodologia; sosiaalitieteet; tilastomenetelmät; tilastotiede; tutkimusaineisto; tutkimusmenetelmät; yhteiskuntatieteet; analys; enkätundersökning; forskningsmaterial; forskningsmetoder; kvantitativ forskning; metoder; metodologi; samhällsvetenskaper; socialvetenskaper; statistik (vetenskaper); statistiska metoder