Minä ja maailmanhenki : moderni subjekti kristillis-idealistisessa kansallisajattelussa ja Rolf Lagerborgin kulttuuriradikalismissa n. 1800-1914 - Jalava, Marja, 1965-; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Helsinki : Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2005)
Self and the spirit : the modern subject in Christian idealistic nationalism and Rolf Lagerborg's cultural radicalism in Finland c. 1800-1914.
Keywords: Lagerborg, Rolf, -- 1874-1959.; Arwidsson, Adolf Ivar, -- 1791-1858.; Tengström, Johan Jakob, -- 1787-1858.; Snellman, Johan Vilhelm, -- 1806-1881.; Estlander, Carl Gustaf, -- 1834-1910.; Neiglick, Hjalmar, -- 1860-1889.; Westermarck, Edvard, -- 1862-1939.; yksilöllistyminen; yksilöllisyys; yhteisöllisyys; identiteetti; kansallisuusaate; arvot (käsitykset); elämänpolitiikka; idealismi (asenteet); radikalismi; ideologiat; sivistyneistö; aatehistoria; autonomian aika; historia