För Sápmi i tiden : Nordiska museets och Skansens årsbok 2008 - Silvén, Eva; Westergren, Christina; Nordiska museet (Fataburen : Nordiska museets och Skansens årsbok, ISSN 0348-971X, 2008)
Summary: For Sápmi with the times.
Keywords: Nordiska museet; Skansen : Stockholm; Sami (European people); kulttuurihistorialliset museot; valokuvat; saamelaiset; kulttuuriperintö; arki; naiset; museot; kokoelmat; etnisyys; alkuperäiskansat; kulttuuri; kielihistoria; kielipolitiikka; saamelaiskielet; kulturhistoriska museer; fotografier; samer; kulturarv; vardag; kvinnor; museer; samlingar; etnicitet; urbefolkningar; kultur; språkhistoria; språkpolitik; samiska språk; kielipolitiikka : saamen kieli : Ruotsi; Samer; Kulturhistoriska museer : Sverige : Stockholm; Ruotsi; Tukholma; Sverige; Stockholm