Haku

Viola – Suomen kansallisdiskografia

Tästä pääset hakemaan suoraan Violasta. Yllä olevasta hakukentästä voit hakea koko Kansalliskirjaston hakupalvelun sisältöä ilman rajausta Violaan.

Tältä sivulta löydät hakuvinkkejä ja oikopolkuja Suomen kansallisdiskografia Violan eri aineistoihin.

Viola on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Viola sisältää tietoja suomalaisista musiikkiäänitteistä ja nuottijulkaisuista sekä Kansalliskirjaston kokoelmiin kuuluvista musiikkiarkistoista. Äänitteistä on tietoa vuodesta 1901 ja nuottijulkaisuista kattavasti vuodesta 1977 alkaen.

Muiden kotimaisten aineistojen tiedot löytyvät kansallisbibliografia Fennicasta.

Yleistietoa Violasta saat Kansalliskirjaston kotisivuilta . Ammattilaiskäyttäjän palvelut löytyvät Kiwi-asiakaswikistä . Väyliä Violan hyödyntämiseen avoimena datana on kuvattu Datakatalogissa .

Rajaaminen Violaan hakupalvelussa

Violan puuteluettelo

Kansalliskokoelman musiikkiaineiston puuteluettelo. Sisältää tiedot Kansalliskirjaston kokoelmista puuttuvista musiikkiäänitteistä ja nuottijulkaisuista.

Toimijat

Toimijat-haulla löydät tiedot suomalaisiin aineistoihin liittyvistä henkilöistä ja yhteisöistä. Toimijoihin liittyvien aineistojen lisäksi haettavissa ovat muun muassa toimijoiden varianttinimet (esimerkiksi erikieliset muodot, kieliasut, lyhenteet, alkukirjaimelliset muodot) ja ISNI-tunnukset. Musiikkiaineiston osalta toimijahaku on toistaiseksi vaillinainen.

Verkkoaineisto

Viola sisältää tietoja myös musiikin verkkoaineistoista. Suurin osa vapaakappaleluovutuksina saaduista verkkoaineistoista on tekijänoikeussyistä käytettävissä vain erillisillä vapaakappaletyöasemilla .

Digitoitu aineisto

Kansalliskokoelmaa digitoidaan jatkuvasti. Suurin osa digitoidusta musiikkiaineistosta on tekijänoikeussyistä käytettävissä vain erillisillä vapaakappaletyöasemilla . Vapaasti käytettävissä olevia digitoituja musiikkiäänitteitä on saatavilla Doria-palvelun Raita-kokoelmasta ja nuottiaineistoa Digi.kansalliskirjasto.fi-palvelusta .

Hakuvinkkejä tarkennettuun hakuun

Tutustu myös hakupalvelun ohjeisiin.

Tekijä/rooli

Tekijä voi olla henkilö tai yhteisö. Rooleja ovat esim. säveltäjä, sanoittaja, sovittaja ja esittäjä.

 • "kärki toivo"
 • "saariaho kaija" säveltäjä
 • "kolmas nainen"

Nimeke/otsikko

Nimeke/otsikko-hauista valitaan kolmesta vaihtoehdosta soveltuvin: Nimeke/otsikko sisältää, Nimeke/otsikko alkaa tai Nimeke/otsikko täsmälleen.

Hae julkaisujen, kappaleiden tai teosten nimillä.

 • "suuri toivelaulukirja"
 • "greatest songs"

Voit hakea myös yhtenäistetyillä nimekkeillä, joiden avulla saman teoksen erinimiset (esim. erikieliset) esiintymät löytyvät samalla haulla.

 • "kesäilta op1"
 • "konsertot viulu" (EI viulukonsertto)

Tekijän ja nimekkeen yhdistelmä

Kirjoita tekijän nimi Tekijä/rooli-kenttään ja teoksen nimi sopivaan Nimeke/otsikko-kenttään.

 • Tekijä/rooli: sibelius, Nimeke/otsikko alkaa: sinfoniat
 • Tekijä/rooli: melartin, Nimeke/otsikko sisältää: op22

Aihe

Asiasanojen avulla voit etsiä julkaisuja aiheen mukaan. Genretermeillä voit etsiä teoksia muodon tai lajityypin mukaan. Asiasanojen valinnassa voit käyttää apuna YSO- ja genretermien valinnassa SLM-sanastoa.

 • "afrokuubalainen jazz"
 • oopperat

Luokitus

Violan aineistojen luokituksessa käytetään ykl-luokkia. Voit rajata haun luokan mukaan kirjoittamalla tarkennetussa haussa luokan numeron luokitus-kenttään.

 • 78.8911
 • 78.5561