Haku

Asiakasrekisteri

Kun hankit kirjastokortin, sitoudut Kansalliskirjastokortin käyttösääntöihin. Samalla asiakastietosi liitetään Kansalliskirjastokortin asiakasrekisteriin.


Järjestelmään tallennettavista tiedoista

Rekisteriin tallennetaan mm.

  • henkilötunnus - lainaajan oikeudet ja velvollisuudet voidaan toteuttaa, jos lainaaja pystytään tunnistamaan yksiselitteisesti
  • yhteystiedot tarvitaan, jotta muistutukset tavoittavat asiakkaan tarvittaessa. Asiakkaan on huolehdittava, että yhteystiedot ovat ajantasaiset.
    • Vakituinen osoite Suomessa on kirjaston asiakkuuden edellytys.
    • Tilapäinen osoite voidaan lisätä yhteystietoihin määräajaksi. Kun määräaika päättyy, kirjeet lähetetään vakituiseen osoitteeseen.
    • Puhelinnumero(t) voidaan lisätä yhteystietoihin. Kirjasto voi joissakin erikoistapauksissa palvella asiakasta myös puhelimitse. 
    • Sähköpostiosoite voidaan lisätä yhteystietoihin. Tällöin osa kirjeistä lähetetään sähköisenä. Sähköpostin toimivuutta ei taata: kirjasto ei esimerkiksi lähetä uudelleen täyttyneen postilaatikon takia epäonnistunutta lähetystä. 

Rekisteriin tallennetut tietosi voit tarkistaa käymällä Kansalliskirjastossa.

Muutokset asiakastiedoissa

Olet itse vastuussa yhteystietojesi ajantasaisuudesta kirjastojärjestelmän asiakasrekisterissä.

Voi muuttaa yhteystietosi Kansalliskirjaston hakupalvelussa (tämä palvelu, kirjautumisen jälkeen). Sähköpostiosoite päivittyy heti, uusi postiosoite hyväksytään muutaman työpäivän aikana. Kiireellisissä tapauksissa ota yhteyttä Kansalliskirjastoon. Jos nimesi tai henkilötunnuksesi on muuttunut, ilmoita siitä henkilökohtaisesti kirjaston neuvontapisteellä esittämällä asianmukaiset dokumentit.

Tietojen poistaminen rekisteristä

Virheelliseksi osoittautuneet osoitteet (myös sähköpostiosoitteet) poistetaan asiakasrekisteristä.

Vanhentuneita asiakastietoja poistetaan rekisteristä vuosittain. Tietosi säilyvät rekisterissä noin kolme vuotta viimeisestä lainaustapahtumasta.