Stasiland - Funder, Anna (Forum, 2005)
Författaren har intervjuat olika personer som levde i det gamla Östtyskland, såväl sådana som försökte fly som före detta Stasimedarbetare. De sistnämnda kom hon i kontakt med via en annons i en dagstidning. Flera av dem berättade att de hoppades och väntade på en ny revolution.
Keywords: Ministerium für Staatssicherheit; Stasi; turvallisuuspalvelut; säkerhetstjänster; säkerhetsstjänster : Tyska demokratiska republiken : 1949-1990; Saksan demokraattinen tasavalta; Berliini; Tyska demokratiska republiken; Berlin; DDR; Östtyskland