47 : eurooppalaisia nykynovelleja - Hertoghs, Frans; Pernu, Sanna; Otava, kustannusosakeyhtiö (Otava, 1997)
Kirjaan on koottu 47 novellia EU-maista. Hauskat ja viisaat novellit on jaettu seitsemään teemaan, jotka kuvastavat elämän eri puolia ympäri Eurooppaa. Suomalaisia novelleja on mu kana neljä(Leena Krohn, Hannele Huovi, Päivi Alasalmi, Rosa Liksom. Mukana myös kirjailijaesittelyt ja yksityiskohtaisia selityksiä.
Keywords: novellit : kokoomateokset; novellit : antologiat : Eurooppa; kirjailijat : Eurooppa