Vanhan Lapin valtamailla : asutus ja maankäyttö historiallisen Kemin Lapin ja Enontekiön alueella 1500-luvulta 1900-luvun alkuun - Enbuske, Matti; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Bibliotheca historica, ISSN 1238-3503, 2008)
Summary: In the realms of power in old Lapland : inhabitation and land use in the historical Kemi Lapland and Enontekiö region from the 16th to the 20th century.
Keywords: 1500-luku; 1600-luku; 1700-luku; 1800-luku; 1900-luku; 1500-talet; 1600-talet; 1700-talet; 1800-talet; 1900-talet; 1500-1900; asutus; maankäyttö; maanomistus; lapinkylät; elinkeinot; verotus; uudisasutus; saamelaiset; asutushistoria; väestöhistoria; hallintohistoria; historia; maaoikeus; jordrätt; bebyggelse; markanvändning; jordinnehav; samebyar; näringar; beskattning; nybyggarsamhälle; samer; bebyggelsehistoria; befolkningshistoria; förvaltningshistoria; saamelaiset : historia; maanomistus : Lappi; Lappi : historia; asutustoiminta : Lappi; historia : Suomi; alkukotikysymys; history of settlement; Urheimat; Lappi; Enontekiö; Lappland; Enontekis