Viro : historia, kansa, kulttuuri - Lahikainen, Kaisu; Zetterberg, Seppo; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Helsinki : Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1995)
Summary: Estonia : history, folk, culture.
Tiivistelmä. Viro - historia, kansa, kulttuuri tarjoaa monipuolisen kuvan eteläisestä naapurimaastamme. Kirjoittajina on edustava joukko suomalaisia ja virolaisia asiantuntijoita. Kalevi Rikkinen esittelee Viron maantieteen yleispiirteet, Jèuri Selirand arkeologian vuosituhannet ja Seppo Zetterberg historian aina maan uuteen itsenäistymiseen saakka. Eino Murtorinteen aiheena ovat Viron kirkolliset vaiheet, Leea Virtanen kuvailee kansanrunoutta ja Ants Viires virolaista kansankulttuuria. Kai Laitisen ja Juhani Salokanteleen aiheena on Viron kirjallisuus, Lea Tormis selvittelee teatterin vuosisatoja ja Outi Jyrhämä Viron musiikin vaiheita. Juhan Maiste ja Sirje Helme kertovat Viron taiteesta, Seppo Suhonen kartoittaa viron kielen piirteitä ja historiallisia vaiheita, ja teoksen päättää Raimo Raagin kirjoitus ulkovirolaisista.
Zusammenfassung: Estland : Geschichte, Volk, Kultur.
2. P. 1996
ESTLAND : GESCHICHTE, VOLK, KULTUR
ESTONIA : HISTORY, FOLK, CULTURE
Lisäpainokset: 2. p. 1996.
Lisäpainokset: 2. uppl. 1996.
SUMMARY
Keywords: historia; kansanrunous; kirjallisuudenhistoria; kirkkohistoria; kulttuuri; kulttuurihistoria; maastamuutto; musiikinhistoria; taidehistoria; teatteritaide; viron kieli; musiikki; esihistoria; maantiede; kansankulttuuri; kansanperinne; kieli ja kielet; kirjallisuus; taide; teatterihistoria; virolaiset; kansa (kansanihmiset); kansallinen identiteetti; kirkko (instituutio); uskonto ja uskonnot; yhteiskunta; musik; historia; folkdiktning; litteraturhistoria; kyrkohistoria; kultur; kulturhistoria; utvandring; musikhistoria; konsthistoria; teaterkonst; estniska; förhistoria; geografi (vetenskaper); folkkultur; folktradition; språk; litteratur; konst; teaterhistoria; ester; folket; nationell identitet; kyrkan (institution); religion och religioner; samhället; historia -- Viro; kansa -- Viro; kansallinen identiteetti -- Viro; kielet -- Viro; kirjallisuus -- Viro; kirkko -- Viro; kulttuuri -- Viro; kulttuurihistoria -- Viro