Sex i arbeid(et) i Norge - Brantsæter, Marianne C.; Widerberg, Karin (Oslo : Tiden, 1992)
Hva er seksuell trakassering på arbeidsplassen? Et gode, noe vi ønsker mer av? Eller et stort problem? En hersketeknikk? Blir også menn trakassert? Hvordan oppleves seksuell trakassering? Hvilke sammenhenger er det mellom det som skjer i arbeidsmiljøet og forholdet mellom kjønnene i amfunnet som helhet? Hva sier lovgivningen med hensyn til seksuell trakassering, og hvilke erfaringer er gjort med rettsapparatet som konfliktløser i slike saker? Boken er en presentasjon og oppsummering av et tverrfaglig forskningsprosjekt.
Keywords: naisen asema; seksuaalinen häirintä; työpaikat; kvinnans ställning; sexuellt trakasseri; arbetsplatser; Ruotsi; Sverige