Yrityksen kirjanpito : liiketapahtumista tilinpäätökseen - Ihantola, Eeva-Mari, 1960-; Leppänen, Pasi, 1967-; Gaudeamus oy ([Helsinki] : Gaudeamus, 2023)
Yrityksen kirjanpito - liiketapahtumista tilinpäätökseen on monipuolinen johdatus kirjanpitolain ja tilinpäätöksen perusteisiin. Se käsittelee kattavasti kaikki kirjanpitoprosessin vaiheet ja esittelee erityiskysymyksiä kirjanpidosta sekä tilinpäätöksen suunnittelusta, laadinnasta ja sisällöstä. Aiheittain edetään yleisestä yksityiskohtiin: lukija saa aluksi yrityksen kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä yleiskuvan, joka täydentyy myöhemmissä luvuissa. Yrityksen kirjanpitoa käydään läpi pääosin Suomen kirjanpitolainsäädännön pohjalta, mutta myös kansainvälisiä tilinpäätössäännöksiä on käsitelty lyhyesti. Pääpaino on yksittäisen yrityksen kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laadinnassa. Teos soveltuu sekä oppikirjaksi että työelämän tarpeisiin, ja sen käytettävyyttä lisäävät erityyppiset harjoitustehtävät ratkaisuineen sekä ruotsin- ja englanninkieliset tuloslaskelma- ja tasekaavat. Uudistetussa vuoden 2023 laitoksessa on otettu huomioon muun muassa kirjanpito- ja verolainsäädännön muutokset. Lisäksi teoksessa käsitellään lyhyesti kirjanpitolainsäädäntöön valmisteilla olevia muutoksia, jotka koskevat yritysten informointivelvoitteiden laajentumista vastuullisuusraportointiin.
Yrityksen kirjanpidon perusteet ja kirjanpitoprosessi -- Liiketapahtumien kirjaaminen -- Tilinpäätöskirjaukset -- Tilinpäätössuunnittelu -- Tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sisältö -- IFRS-tilinpäätös -- Kirjanpidon tekninen toteutus.
Sisältää bibliografisia viitteitä (sivut 222-223) ja hakemiston.
Keywords: kirjanpito; laskentatoimi; tilinpäätös; IFRS-standardit.; kirjanpitolaki; lainsäädäntö; yritykset; bokföring; redovisning; bokslut; IFRS-standarder.; bokföringslag; lagstiftning; företag; Suomi; Finland; oppikirjat; läroböcker