Yhtiö, velka, velvoite : juhlajulkaisu Seppo Villa 60 vuotta - Villa, Seppo, 1961-; Vahtera, Veikko, 1977-; Rantasaari, Krista; Airaksinen, Manne, 1966- (Helsinki : Alma Talent, 2021)
Yhtiö, velka, velvoite on kauppaoikeuden professori Seppo Villalle omistettu juhlajulkaisu. Teos sisältää 35 asiantuntija-artikkelia mm. yhtiö-, sopimus-, varallisuus-, vero-, prosessi- ja insolvenssioikeuden alalta. Suuri osa artikkeleista on kaksoissokkoarvioituja referee-julkaisuja.
Yhtiöjärjestyksen merkitys verotuksessa / Jaakko Ossa -- Osakeyhtiölain 18 luvun muutostarpeesta / Ville Pönkä -- Tilintarkastuksen yhteiskunnallisesta merkityksestä yhtiöoikeudellisessa kontekstissa / Jarkko Raitio -- Yhtiöoikeus ja sopimusoikeus – kansainvälisen tuotannon ja jakelun kestävän ohjailun välineet / Matti Rudanko -- Kansainvälisten tilintarkastusalan standardien merkitys osakeyhtiön hallinnon tarkastuksessa / Janne Ruohonen -- Pääomalaina ja velan vanhentuminen / Ari Saarnilehto -- Esteellisyys pörssiyhtiön yhtiökokouksessa / Ari Savela -- Awarding interest in international arbitration / Mika Savola -- Voiko osakeyhtiö korottaa osakepääomaa tai järjestää osakeannin ennen yhtiön rekisteröintiä? / Matti J. Sillanpää -- Ödesdigra överraskningar eller trista teknikaliteter – klimatfel och köplagarnas reaktionsfrister / Lena Sisula-Tulokas -- Osakeyhtiön voitontuottamistarkoitus ja verolakien tulkinta / Matti Urpilainen -- Olisiko vihdoin aika kumota rahoitusavun antamista koskeva kielto? / Veikko Vahtera -- Rekisteristä poistetun osakeyhtiön asianosaisasema siviiliprosessissa / Mikko Vuorenpää.
Kirjoittajat: Manne Airaksinen ja 36 muuta.
Sisältää bibliografisia lähdeviitteitä.
Keywords: yhtiöoikeus; osakeyhtiöt; yhtiöjärjestys; rahoitus; varojenjako; verotus; insolvenssioikeus; kauppaoikeus; sopimusoikeus; varallisuusoikeus; velvoiteoikeus; vero-oikeus.; bolagsrätt; aktiebolag; bolagsordning; finansiering; utbetalning av medel; beskattning; insolvensrätt; handelsrätt; obligationsrätt; skatterätt; avtalsrätt; förmögenhetsrätt; Suomi; Finland; juhlajulkaisut; festskrifter; Villa, Seppo, -- 1961-