Puolikas taivasta - Kristof, Nicholas D.; Luoma, Kirsi; WuDunn, Sheryl (Helsinki : Like, 2010)
"Viimeisten 50 vuoden aikana on tapettu saman verran tyttöjä pelkästään sukupuolensa takia kuin sotilaita tapettiin kaikissa 1900-luvun sodissa yhteensä. Joka ainoalla vuosikymmenellä tapetaan enemmän tyttöjä sukupuolensa takia kuin ihmisiä tapettiin kaikissa 1900-luvun kansanmurhissa yhteensä. Nämä luvut antavat järkyttävää esimakua siitä, miten epäoikeudenmukaista naisten elämä saattaa pahimmillaan olla. On kuitenkin toivoa antavaa huomata, miten samojen naisten elämä voi muuttua dramaattisesti parempaan suuntaan, jos heitä vain autetaan alkuun. Sukupuolisidonnaisen väkivallan lisäksi kirjassa keskitytään ihmiskauppaan ja prostituutioon pakottamiseen sekä lapsivuodekuolleisuuteen pääasiassa Aasiassa, Afrikassa ja Lähi-idässä. Pulizer-palkittujen toimittajien Nicholas D. Kristofin ja Sheryl WuDunnin kirja Puolikas taivasta on merkittävä teos. Sen lukeminen antaa toivoa siitä, että maailmaa tosiaankin on mahdollista muuttaa parempaan suuntaan." -- (Like)
Keywords: Women -- Crimes against -- Developing countries -- Case studies; Women -- Developing countries -- Social conditions -- Case studies; Women's rights -- Developing countries -- Case studies; ihmiskauppa; ihmisoikeudet; kehitysmaat; koulutus; kuolleisuus; lapsivuodeaika; naisen asema; naiset; naisviha; oikeudet; pakotus; perhesuunnittelu; prostituutio; seksuaalirikokset; tappo; kertomukset; tasa-arvo.; uhrit; uskonto ja uskonnot; väkivalta; människohandel; mänskliga rättigheter; utvecklingsländer; utbildning; mortalitet; barnsängstid; kvinnans ställning; kvinnor; kvinnohat; rättigheter; drivning (metall); familjeplanering; prostitution; sexualbrott; dråp; berättelser; jämställdhet; offer (drabbade); religion och religioner; våld