Studia z historii skrótów jezykowych w polszczyznie ogólnej do roku 1939 : na materiale jezyka prasy - Sobczykowa, Joanna (Prace naukowe Uniwersytetu Śla̜skiego w Katowicach, ISSN 0208-6336, 1987)
Rezjume: Issledovanija po istorii jazykovyh sokraščenij v obščem pol'skom jazyke do 1939 goda (na materialah pressy).
Keywords: lehdistö; lyhenteet; puolan kieli