Apeus arkistoäänitteellä : äänellä itkeminen performanssina ja affektiivisena käytäntönä Aunuksen Karjalassa - Silvonen, Viliina, 1988-; Silvonen, Viliina, 1988-; Silvonen, Viliina, 1988-; Silvonen, Viliina, 1988-; Helsingin yliopisto. Humanistinen tiedekunta; Unigrafia (yhtiö) (Helsinki : Helsingin yliopisto, Humanistinen tiedekunta, 2022)
Affectivity and emotion in the archival tapes : Lamenting as performance and affective practice in Olonets Karelia.
Väitöstutkimus käsittelee itkuvirsien tunteita ja äänellä itkemisen affektiivisuutta.
Liite 2: Tutkimuksen koko aineistokorpuksen sävelmällisesti esitetyt itkuvirret (luettelo, sivut 161-202).
Artikkeliväitöskirjan yhteenveto-osa, 2 liitettä ja 3 eripainosta.
Väitöskirja
Yhteenveto-osa suomeksi; kaksi artikkelia englanniksi ja yksi suomeksi; tiivistelmä englanniksi ja suomeksi.
Keywords: itkuvirret; affektiivisuus; arkistoaineistot; esitystapa; kenttätallenteet; ruumiillisuus; suullinen perinne; tunteet; väitöskirjat