Customer experience formation in e-commerce - Kemppainen, Tiina; Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu (JYU dissertations, ISSN 2489-9003, 2020)
Asiakaskokemuksen muodostuminen verkkokaupan kontekstissa.
Keywords: asiakaskokemus; verkkokauppa; asiakaslähtöisyys