Talonpoika, herra, puoliherra : etnologinen tutkimus puoliherra-kategorioista ja talonpoikaisuuden kulttuurisista malleista suomalaisissa sanomalehdissä 1847–1870 - Kajander, Konsta, 1982-; Jyväskylän yliopisto. Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta (Jyväskylä : Jyväskylän yliopisto, 2020)
Peasants, gentlemen, half-gentlemen : an ethnological study of half-gentleman categories and cultural models of peasantry in the Finnish Press 1847–1870.
Väitöskirja
Keywords: 1800-luku; talonpojat; talonpoikaiskulttuuri; säädyt; sääty-yhteiskunta; yläluokka; pukeutuminen; lukutaito; kirjoitustaito; koulutus; sanomalehdet; lehdistökirjoittelu; väitöskirjat