Piipareita, klarinetinpuhaltajia ja musikantteja : sotilassoittajat Suomessa Ruotsin ajan lopulla - Laitinen, Kari, 1964-; Helsingin yliopisto. Humanistinen tiedekunta (Helsinki : Helsingin yliopisto, 2020)
This study examines military music activities in Finland during the last decades of Swedish rule (1770-1809), and the effect of these activities on Finland’s music life in general.
Julkaisussa painetun sarjan ISSN.
Liite 1: Suomen ruotujakoisten jalkaväkirykmenttien sotilassoittajat 1770–1809 (sivut 256-316).
Liite 2 ja 3: Savon jääkärirykmentin nuottiluettelo 1806 ja 1807.
Väitöskirja
Kuvailun perustana verkkoaineisto; nimeke PDF-nimiösivulta (Helda, katsottu 30.6.2022).
Keywords: 1770-1809; musiikinhistoria; puhallinsoittimet; soittajat; sotilasmusiikki; sotilassoittokunnat; rykmentit; jalkaväki; musiikkikulttuuri; kustavilainen aika; Ruotsin vallan aika; Suomi; matrikkelit; väitöskirjat