Kellä saaret ja selät on hallussaan... : rannikkopuolustuksen aluekysymykset autonomisessa ja itsenäisessä Suomessa - Enqvist, Ove, 1953- (Helsinki : Maanpuolustuskorkeakoulu, sotahistorian laitos, 2007)
Summary (s. 437-440): Territorial issues of coastal defence in autonomous and independent Finland.
Keywords: 1800-luku; 1900-luku; rannikkopuolustus; meripuolustus; rannikot; rannikkotykistö; linnoitukset; ensimmäinen maailmansota; talvisota; jatkosota; autonomian aika; itsenäisyyden aika; sotahistoria; historia; Suomi; Venäjä