Itsekasvatusta ja kapinaa : tutkimus Karkkilan työläisnuorten kirjottavasta keskusteluyhteisöstä 1910- ja 1920-luvuilla - Salmi-Niklander, Kirsti; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia, 2004)
Abstract: Self-education and rebellion : a conversational community of working-class youth in Karkkila during the 1910s and the 1920s.
Keywords: Högforsin tehdas; Valistaja (aikakauslehti); 1910-luku; 1920-luku; aikakauslehdet; käsikirjoitukset; työväenlehdet; työväenkulttuuri; nuorisokulttuuri; paikallisyhteisöt; paikalliskulttuuri; yhteisöllisyys; kirjallinen viestintä; nuoret; työläiset; työväenliike; poliittiset nuorisojärjestöt; lehdistö; lehdistökirjoittelu; diskurssianalyysi; historia; paikallishistoriat (historiikit); Karkkila; Pyhäjärvi Ul