Pitäjänkirkosta kansallismonumentiksi : Suomen keskiaikaisten kivikirkkojen restaurointi ja sen tausta vuosina 1870-1920 - Valkeapää, Leena, 1965-; Suomen Muinaismuistoyhdistys (Helsinki : [Suomen muinaismuistoyhdistys], 2000)
Summary: From a parish church to a national monument.
Väitöskirja
Keywords: kirkkorakennukset; kivikirkot; kirkkotaide; keskiaika; entistäminen; korjausrakentaminen; seurakunnat; asiantuntijaorganisaatiot; lainsäädäntö; historia; Huittinen; Taivassalo; Messukylä; Rusko; Suomi