Feminism - Gemzöe, Lena (Bildas ismer, 2002)
Vad är egentligen feminism? Feminism är den första boken på svenska som tar ett tydligt helhetsgrepp på feminismen och som syftar till att besvara frågan "inifrån", med utgångspunkt i feminismen som tanketradition och samhällssyn.
Keywords: feminismi; historia; naistutkimus; sosiologia; yhteiskuntateoriat