Poznańskie spotkania jezykoznawcze = Poznań linguistics meetings. 4 - Krażyńska, Zdzisława; Zagórski, Zygmunt (Prace Komisji jezykoznawczej, ISSN 0079-4678, 1999)
English summaries.
Keywords: Wybicki, Józef; Jeszcze Polska nie zginela; Mazurek Dabrowskiego; kansallislaulut; kansallisuusaate; puolankielinen kirjallisuus; Puola