Tiedejulkaisulta vaadittavat metatiedot OKM:n julkaisutiedonkeruun näkökulmasta - Linna, Anna-Kaarina (2019)
Opetus- ja kulttuuriministeriö kerää vuosittain tiedot korkeakoulujen henkilöstön julkaisutoiminnasta. Tätä tietoa käytetään muun muassa silloin, kun pohditaan yleisiä tiedepoliittisia linjauksia ja korkeakoulujen toimintaa – myös niiden rahoitusta. Anna-Kaarina Linna kertoo, minkä takia myös julkaisijan on hyvä olla tietoinen tästä prosessista.
Keywords: tiedelehdet; tiedekirjat; opetus- ja kulttuuriministeriö; julkaisutiedonkeruu; korkeakoulujen rahoitus; metadata