Elämäntapamuutokset korjaavat pysyvästi insuliiniresistenssiä heikentyneessä sokerinsiedossa - Uusitupa, Matti; Lindström, Jaana; Tuomilehto, Jaakko; Lindi, Virpi; Louheranta, Anne.; Salopuro, Titta (2004)
Tiivistelmä.
Elämäntapamuutosten vaikutusta insuliiniresistenssiin ja insuliinineritykseen tutkittiin neljän vuoden aikana suomalaisen DPS-tutkimuksen kuopiolaisessa osa-aineistossa.
Keywords: insuliiniresistenssi; diabetes; aikuistyypin diabetes; insuliini; ehkäisy; sairastavuus; eritys; elintavat; insulinresistens; diabetes; typ 2-diabetes; insulin; prevention; sjukfrekvens; sekretion; levnadsvanor; glukoosinsieto