Lastenkirja. Nyt - Mustola, Marleena; Mustonen, Marleena; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (Helsinki : Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2014)
Children's book. Now.
Lastenkirjallisuus käsitteenä ja lajina / Marleena Mustola --I Kuva, sana ja kirosana -- 'Pertules. Kyrpi. Jumittu' Nykynonsense ja huumori Kari Hotakaisen lastenkirjoissa / Maria Laakso -- Aku Ankka ja lapsille sopivan sankarin malli : Don Rosan 'Vahva-Jussin paluu' supersankarisarjakuvien parodiana / Katja Kontturi -- Pullistelevia lihaksia, berserkkiraivoa ja haarniskafetisismiä : keskiajan kuvallistaminen lasten ja nuorten tietokirjoissa / Katja Fält -- 'Jos minutkin haetaan taivaaseen?' : Surevan lapsen vaihtoehtoiset mallit Riitta Jalosen ja Kristiina Louhen kuvakirjoissa Elisabet, nalle ja pikkuveli, jota ei ole ja Tyttö ja naakkapuu / Mirja Kokko -- II Lapsi kirjoittajana, lukijana ja tutkijana -- Lapsen taiteilijuudesta ja tekijyydestä / Lea Pennanen -- Sanataidetta, elämyxiä ja eri kirjallisuus vyöhykkeitä : viidesluokkalaiset ja kirjallisuuden opetuksen auktoriteetit kirjallisuuskäsityksen ja kirjallisuuden opetuksen määrittelijöinä / Johanna Kainulaine, Petri Kainulainen -- III Lapset, aikuiset ja neuvoteltu tila -- 'Pertti hyppäsi kerrostalon katolta' : tulevien lastantarhanopettajien kirjoituksia lastenlyriikan epämukavista aiheista / Marleena Mustola -- Pikkutyttöjä, välimuotoja ja vastuunkantajia : sukupuolen ja kasvamisen kuvaukset 1950-1960-lukujen kotimaisessa tyttökirjallisuudessa / Myry Voipio -- 'Meidän maailmamme möröt ovat sisäpuolella' : muuminologian vaikutus lastenkirjallisuuden eksistentiaalisten kauhujen arvottamiseen / Susanne Ylönen -- Pääsy kielletty lapsilta? Muumitalo uneksittuna tilana / Ulla Pohjamo.
Sisältää bibliografisia lähdeviitteitä.
jufo:1
Kitu2014 ; B
Keywords: Hotakainen, Kari, -- 1957-; Rosa, Don, -- 1951-; Jalonen, Riitta; Louhi, Kristiina; Jalonen, Riitta; Louhi, Kristiina; Jansson, Tove, -- 1914-2001.; kirjallisuudentutkimus; lastenkirjallisuus; nonsense; sankaruus; sarjakuvat; tietokirjallisuus; lapset (ikäryhmät); kuvakirjat; aiheet; suru; sanataide; kirjallisuus; opetus; taidekasvatus; tekijyys; taiteilijuus; lyriikka; lastenrunot; tyttökirjat; kasvu; sukupuoli; kauhu; sadut; teemat (kerronta); huumori; kasvatus; litteraturvetenskap; barnlitteratur; nonsens; hjältemod; tecknade serier; facklitteratur; barn (åldersgrupper); bilderböcker; ämnen (områden); sorg; ordkonst; litteratur; undervisning; konstfostran; upphovsmannaskap; konstnärskap; lyrik; barndikter; flickböcker; tillväxt; kön; skräck; sagor; teman (berättande); humor; fostran