Uhmattaret : suomalaisten siirtolaisnaisten vaiheita Kanadassa 1890-1930 - Lindström, Varpu; Vähämäki, Börje; Werner Söderström osakeyhtiö (WSOY, 1991)
Suomennettu Multicultural History Society of Ontarion julkaisemasta tekijän väitöskirjaan pohjautuvasta kirjasta 'Defiant sisters', ks.myös väitöskirja/ Academic Disseration, Graduate Programme in History, York University.) Sisältää mm.: luterilaiset; presbyteerit.
Keywords: 1890-1930; siirtolaiset; naiset; amerikansuomalaiset; historia; naisen asema; naishistoria; siirtolaisuus; ulkosuomalaiset; naistutkimus; kanadansuomalaiset; terveydentila; perheet; työelämä; työväenliike; migranter; kvinnor; amerikafinländare; kvinnans ställning; kvinnohistoria; migration (människor); utlandsfinländare; kvinnoforskning; finländare i Kanada; hälsotillstånd; familjer; arbetsliv; arbetarrörelsen; etniset ryhmät; siirtolaisuus : Kanada; sosiaalihistoria; autonomian aika; historia : Suomi; Kanada; Suomi; Finland