Vuorovaikutuksia : Timo Soikkasen juhlakirja - Vares, Vesa, 1963-; Jokisipilä, Markku, 1972-; Turun historiallinen yhdistys (Turku : Turun historiallinen yhdistys, 2007)
Kirjoittajat mm.: Mikko Uola, Juhani Suomi, Vesa Saarikoski, Kimmo Rentola, Jouko Vahtola, Lasse Lehtinen, Louis Clerk: 'Kuinka kukaan voi olla suomalainen?' s 277-292. Sisältää mm.: Timo Soikkanen 60 vuotta; Turku 1917; Lapuan liike; Ranska, Suomi-kuva; eurooppalaiset aatteet; Urho Kekkonen; ulkopolitiikka;.
Timo Soikkanen - akateeminen moniottelija / Markku Jokisipilä -- Mies uransa takana : Timo Soikkanen monesta näkökulmasta nähtynä / Vesa Vares -- Timo ja valtio-oppi - "hajuvesi ja lihapulla" / Marita Siika -- Juhani Paasivirran tiedenäkemyksen historiakonteksteista / Juhani Mylly -- Kevään 1966 poliittinen käänne / Jorma Kalela -- Kun Touhu-Lasse päätti ratkaista Saksan-kysymyksen : miksi professori L. A. Puntila ajoi DDR:n tunnustamista? / Seppo Hentilä -- Akateemiset kentät ja pääomat Pierre Bourdieun sosiologian kontekstissa / Anja Lehikoinen -- Vapauden yhteisö : Oskar Haleckin näkemys Euroopasta ja sen perinnöstä kylmän sodan alussa / Vesa Saarikoski -- Republikaanisen vapauden perinne suomalaisen ja ruotsalaisen oikeiston politiikassa / Jyrki Smolander -- Kivimäen inventaari : Turun mellakat 1917 - kuka maksaa? / Mikko Uola -- Susinarttuja ja pahuuden lähteitä - stereotypioita punaisista naisista / Tiina Lintunen -- Yhteiskunnan murros, talouspolitiikka ja yöpakkashallitus / Jouko Vahtola -- Kuinka kukaan voi olla suomalainen? : suomalaiset ja Suomi ranskalaisissa kirjoituksissa suuresta adressista talvisotaan / Louis Clerc -- Neuvostodiplomaatin loikkaus ja Lapuan liike / Kimmo Rentola -- Raportointi - diplomaatin ongelmallinen velvollisuus : katsaus raportoinnin tehostamisyrityksiin ennen Suomen liittymistä Euroopan unioniin / Juhani Suomi -- Kun EEC sanoi Suomea puolueettomaksi maaksi / Tapani Paavonen -- Miksi Kekkonen pelkäsi? / Lasse Lehtinen -- Lenin, Kekkonen ja Suomen itsenäisyys - malli 1970 / Ville Pernaa
jufo
Keywords: Soikkanen, Timo, -- 1947-; Paasivirta, Juhani, -- 1919-1993.; Puntila, L. A., -- 1907-1988.; Bourdieu, Pierre; Halecki, Oskar; Kekkonen, Urho, -- 1900-1986.; Lenin, V. I., -- 1870-1924.; Euroopan talousyhteisö; Euroopan talousyhteisö -- poliittinen historia; poliittinen historia; historiantutkimus; professorit; oikeistopuolueet; ideologiat; Suomen sisällissota; punakaartit; naiset; sisäpolitiikka; talouspolitiikka; Suomi-kuva; ranskalaiset; diplomaatit; edustustot; raportointi; loikkarit; kansainväliset suhteet; ulkopolitiikka; puolueettomuus; talousyhteisöt; taloudellinen integraatio; historia; juhlajulkaisut; aatteet; politiikka; festskrifter; politisk historia; historieforskning; professorer; högerpartier; ideologier; finska inbördeskriget; röda garden; kvinnor; inrikespolitik; ekonomisk politik; Finlandsbilden; fransmän; diplomater; representationer (representanter); rapportering; avhoppare; internationella relationer; utrikespolitik; neutralitet; ekonomiska gemenskaper; ekonomisk integration; historia; tankar (idéer); politik; Suomi